Barion Pixel

Szánti Dominika vagyok

A vezetéknevem nagyon hasonlít a SHANTI szanszkrit eredetű szóra, melynek jelentése: BÉKE. Meggyőződésem, hogy ez nem véletlen.

Célom kezedbe adni a Pozitív Pszichológia gyakorlatban alkalmazható eszköztárát, hogy te is képes legyél megteremteni saját magad számára a legteljesebb életet. Ezáltal egy békésebb, elégedettebb, szeretetteljesebb Magyarországon élhetünk.

Célom kezedbe adni a Pozitív Pszichológia gyakorlatban alkalmazható eszköztárát, hogy te is képes legyél megteremteni saját magad számára a legteljesebb életet. Ezáltal egy békésebb, elégedettebb, szeretetteljesebb Magyarországon élhetünk.

A PP felfedezéseinek gyakorlati alkalmazását tanítom csoportos workshoPPok és egyéni konzultációk formájában.

Szoktam kapni a kérdést: „Pszichológus vagy?” Nem. 8 éve fejlesztem magam a PP eszközeivel könyvek, képzések által, valamint pszichológusom Dr. Péterfia Éva segítségével. Emellett közel 4 évig volt mentorom Dr. Kovács Eszter (belgyógyász, pszichológus, SkillToGo ügyvezetője), aki rengeteget tesz ma azért Magyarországon, hogy a PP felfedezései és gyakorlati alkalmazása elterjedjen az iskolákban, egészségügyben és a munkahelyeken.

2013 óta használom a Pozitív Pszichológia gyakorlatait saját életemben és 2016 óta adom át másoknak is ezt a tudást workshopok, tréningek keretében.

Benne voltam a 2017-es III. Magyar Pozitív Pszichológia Konferencia szervezői csapatában. Folyamatosan fejlesztem magam a témában, a legjobbaktól tanulok. Volt alkalmam személyesen találkozni a világhírű Csíkszentmihályi professzor úrral és a Pozitív Pszichológia rock sztárjával Barbara Fredricksonnal is.

Többek között az ő könyveiket tanulmányozva alakítottam ki saját módszereimet.

Így juthatnak el az Amerikából származó, ma már világszerte nagy népszerűségnek örvendő tudományág felfedezései és sorsfordító gyakorlatai hozzád is.

Töltsd ki az ingyenes „Pozitivitás mérő” tesztet és a hozzá tartozó ajándék programot! Érezd meg már ma a gyakorlatok pozitív hatását!

Szoktam kapni a kérdést: „Pszichológus vagy?” Nem. 2013 óta fejlesztem magam a PP eszközeivel könyvek, képzések által, valamint pszichológusom Dr. Péterfia Éva segítségével. Emellett közel 3 évig volt mentorom Dr. Kovács Eszter (belgyógyász, pszichológus, SkillToGo ügyvezetője), aki rengeteget tett azért Magyarországon, hogy a PP felfedezései és gyakorlati alkalmazása elterjedjen az iskolákban, egészségügyben és a munkahelyeken

Minden a hálával kezdődött…

2013 óta éve tudatosan foglalkozom az életemmel, magammal, a fejlődésemmel. Előtte is optimista gondolkodó voltam, mégis rengeteget változtam. Ennek a fejlődésnek volt és mindig is esszenciális alapja lesz a hálagondolkodás. Ez egyik téma, amiben eddig a legtöbbet olvastam és publikáltam blogposzt, videó vagy podcast formájában. Fontosnak tartom ezt a tudást más számára is elérhetővé tenni, ezért hoztam létre Hálagomb weboldalam, hogy ti is meg tudjátok nyomni magatokon a hála-érzés gombját az elégedettebb életért.

Ez az út vezetett oda, hogy 2015-ben elvégeztem egy coach képzést, 2016-ban pedig megszereztem az NLP mesteri címet.

Eredeti szakmámat tekintve közgazdász vagyok, 7 éven keresztül a Kempinski Hotel Corvinusnus Front Office és Sales részlegén nyújtottam 5 csillagos, szolgáltatást. 2016 óta trénerként, facilitátorként dolgozom. Három éven keresztül az üzleti világ résztvevőit támogattam vezetőképzések, csapatfejlesztő tréningek és munkatársi képzések keretében, mindezt a Pozitív Pszichológia eszköztárával. 2019. októberében pedig elindítottam saját vállalkozásom, mely keretében magánemberek számára teszem elérhetővé a Pozitív Pszichológia eszköztárát.

A PP-vel Dr. Kovács Eszter csapatában ismerkedtem meg mélyebben és elég hamar “megfertőzött”. A SkillToGo-nál a téma igazi szakértőitől, a legjobbaktól tanultam.

Benne voltam a 2017-es III. Magyar Pozitív Pszichológia Konferencia szervezői csapatában. Volt alkalmam személyesen találkozni a világhírű Csíkszentmihályi professzor úrral és a PP rock sztárjával Barbara Fredricksonnal is.

Többek között az ő könyveiket tanulmányozva és módszereiket próbára téve alakítottam ki a saját programomat is. Így juthatnak el az Amerikából származó, ma már világszerte nagy népszerűségnek örvendő tudományág felfedezései hozzád is.

Eredeti szakmámat tekintve közgazdász vagyok, 7 éven keresztül a Kempinski Hotel Corvinusnus Front Office és Sales részlegén igyekeztem 5 csillagos, professzionális szolgáltatást nyújtani. Közel 4 éve pedig trénerként, moderátorként dolgozom, és eddig az üzleti világ résztvevőit támogattam vezetőképzések, csapatfejlesztő tréningek és munkatársi képzések keretében, mindezt a Pozitív Pszichológia eszköztárával.

A PP-vel Dr. Kovács Eszter csapatában ismerkedtem meg mélyebben és elég hamar “megfertőzött”. A SkillToGo-nál a téma igazi szakértőitől, a legjobbaktól tanultam.

Rólam. Kicsit máskéPP:

Kiskoromban Dudusnak becéztek, ma már Domcsinak szólítanak a hozzá legközelebb állók. Gyermekkori kedvenc könyvem a Május 35 volt Erich Kästnertől. Felnőttkori kedvencem a Harry Potter.

Amikor nagyon magam alatt vagyok, megnézem a Csillagainkban a hiba c. filmet, és rájövök, hogy a legnagyobb nyomorúságban is örülni kell annak, ha legalább egészség van.

Különös vonzódásom van a népzenéhez, tánchoz és hagyományokhoz. Kedvenc fesztiválom a kapolcsi Művészetek Völgye fesztivál.

Volt gondom a megfelelési kényszerrel és önbizalommal, ezzel sokat foglalkoztunk Évával, a pszichológusommal. Még mindig előfordul, hogy vannak bennem kérdőjelek, hogy mi az értékem, merjek-e ebbe vagy abba belevágni. Ez egy állandó munka nekem.

Szabálykövető vagyok. Nagyon szeretem a rendet, rendszert. Na meg a tisztaságot. Imádom a friss kenyeret vajjal vastagon megkenve, főleg ha a paradicsom levébe lehet tunkolni. 🙂

Régen szeretettem hullámvasutazni, de ma már félek a magasságtól.

Ha kedvenc édesség, akkor Pöttyös Rudi, ha színház, akkor Centrál Színház, ha város, akkor Barcelona lenne a választásom. Jobban szeretek szoknyát viselni, mint nadrágot.

Ami igazán lázba hoz, az a hálagondolkodás, a Pozitív Pszichológia módszereinek alkalmazása, cikk/blog ìrás, éneklés és az edzés. Ezekben kiválóan tudom kamatoztatni az erősségeimet. Nem meglepő, hogy ezekben érem el a legnagyobb sikereket.

6 alapérték mentén igyekszem élni: tisztelet, elfogadás, őszinteség, nyitottság, tanulási/fejlődési vágy és könnyedség/játékosság. Ma már szinte csak olyan emberekkel, olyan közösségekben töltöm az időm, akik e szerint élnek.

Első könyvem Élhetsz máskéPP – tiPPek és gyakorlatok egy olyan élethez, amit élvezettel élhetsz címmel jelent meg. Büszkeséggel tölt el, hogy ez megszületett.