Barion Pixel

Szánti Dominika vagyok

A vezetéknevem nagyon hasonlít a SHANTI szanszkrit eredetű szóra, melynek jelentése: BÉKE. Meggyőződésem, hogy ez nem véletlen.

Célom kezedbe adni a Pozitív Pszichológia gyakorlatban alkalmazható eszköztárát, hogy te is képes legyél megteremteni saját magad számára a legteljesebb életet. Ezáltal egy békésebb, elégedettebb, szeretetteljesebb Magyarországon élhetünk.

Célom kezedbe adni a Pozitív Pszichológia gyakorlatban alkalmazható eszköztárát, hogy te is képes legyél megteremteni saját magad számára a legteljesebb életet. Ezáltal egy békésebb, elégedettebb, szeretetteljesebb Magyarországon élhetünk.

A PP felfedezéseinek gyakorlati alkalmazását tanítom csoportos workshoPPok és egyéni konzultációk formájában.

Szoktam kapni a kérdést: „Pszichológus vagy?” Nem. 8 éve fejlesztem magam a PP eszközeivel könyvek, képzések által, valamint pszichológusom Dr. Péterfia Éva segítségével. Emellett közel 4 évig volt mentorom Dr. Kovács Eszter (belgyógyász, pszichológus, SkillToGo ügyvezetője), aki rengeteget tesz ma azért Magyarországon, hogy a PP felfedezései és gyakorlati alkalmazása elterjedjen az iskolákban, egészségügyben és a munkahelyeken.

2013 óta használom a Pozitív Pszichológia gyakorlatait saját életemben és 2016 óta adom át másoknak is ezt a tudást workshopok, tréningek keretében.

Benne voltam a 2017-es III. Magyar Pozitív Pszichológia Konferencia szervezői csapatában. Folyamatosan fejlesztem magam a témában, a legjobbaktól tanulok. Volt alkalmam személyesen találkozni a világhírű Csíkszentmihályi professzor úrral és a Pozitív Pszichológia rock sztárjával Barbara Fredricksonnal is.

Többek között az ő könyveiket tanulmányozva alakítottam ki saját módszereimet.

Így juthatnak el az Amerikából származó, ma már világszerte nagy népszerűségnek örvendő tudományág felfedezései és sorsfordító gyakorlatai hozzád is.

Szoktam kapni a kérdést: „Pszichológus vagy?” Nem. 2013 óta fejlesztem magam a PP eszközeivel könyvek, képzések által, valamint pszichológusom Dr. Péterfia Éva segítségével. Emellett közel 3 évig volt mentorom Dr. Kovács Eszter (belgyógyász, pszichológus, SkillToGo ügyvezetője), aki rengeteget tett azért Magyarországon, hogy a PP felfedezései és gyakorlati alkalmazása elterjedjen az iskolákban, egészségügyben és a munkahelyeken

Minden a hálával kezdődött…

2013 óta éve tudatosan foglalkozom az életemmel, magammal, a fejlődésemmel. Előtte is optimista gondolkodó voltam, mégis rengeteget változtam. Ennek a fejlődésnek volt és mindig is esszenciális alapja lesz a hálagondolkodás. Ez egyik téma, amiben eddig a legtöbbet olvastam és publikáltam blogposzt, videó vagy podcast formájában. Fontosnak tartom ezt a tudást más számára is elérhetővé tenni, ezért hoztam létre Hálagomb weboldalam, hogy ti is meg tudjátok nyomni magatokon a hála-érzés gombját az elégedettebb életért.

Ez az út vezetett oda, hogy 2015-ben elvégeztem egy coach képzést, 2016-ban pedig megszereztem az NLP mesteri címet.

Eredeti szakmámat tekintve közgazdász vagyok, 7 éven keresztül a Kempinski Hotel Corvinusnus Front Office és Sales részlegén nyújtottam 5 csillagos, szolgáltatást. 2016 óta trénerként, facilitátorként dolgozom. Három éven keresztül az üzleti világ résztvevőit támogattam vezetőképzések, csapatfejlesztő tréningek és munkatársi képzések keretében, mindezt a Pozitív Pszichológia eszköztárával. 2019. októberében pedig elindítottam saját vállalkozásom, mely keretében magánemberek számára teszem elérhetővé a Pozitív Pszichológia eszköztárát.

A PP-vel Dr. Kovács Eszter csapatában ismerkedtem meg mélyebben és elég hamar “megfertőzött”. A SkillToGo-nál a téma igazi szakértőitől, a legjobbaktól tanultam.

Benne voltam a 2017-es III. Magyar Pozitív Pszichológia Konferencia szervezői csapatában. Volt alkalmam személyesen találkozni a világhírű Csíkszentmihályi professzor úrral és a PP rock sztárjával Barbara Fredricksonnal is.

Többek között az ő könyveiket tanulmányozva és módszereiket próbára téve alakítottam ki a saját programomat is. Így juthatnak el az Amerikából származó, ma már világszerte nagy népszerűségnek örvendő tudományág felfedezései hozzád is.

Eredeti szakmámat tekintve közgazdász vagyok, 7 éven keresztül a Kempinski Hotel Corvinusnus Front Office és Sales részlegén igyekeztem 5 csillagos, professzionális szolgáltatást nyújtani. Közel 4 éve pedig trénerként, moderátorként dolgozom, és eddig az üzleti világ résztvevőit támogattam vezetőképzések, csapatfejlesztő tréningek és munkatársi képzések keretében, mindezt a Pozitív Pszichológia eszköztárával.

A PP-vel Dr. Kovács Eszter csapatában ismerkedtem meg mélyebben és elég hamar “megfertőzött”. A SkillToGo-nál a téma igazi szakértőitől, a legjobbaktól tanultam.

Rólam. Kicsit máskéPP:

Kiskoromban Dudusnak becéztek, ma már Domcsinak szólítanak a hozzá legközelebb állók. Gyermekkori kedvenc könyvem a Május 35 volt Erich Kästnertől. Felnőttkori kedvencem a Harry Potter.

Amikor nagyon magam alatt vagyok, megnézem a Csillagainkban a hiba c. filmet, és rájövök, hogy a legnagyobb nyomorúságban is örülni kell annak, ha legalább egészség van.

Különös vonzódásom van a népzenéhez, tánchoz és hagyományokhoz. Kedvenc fesztiválom a kapolcsi Művészetek Völgye fesztivál.

Volt gondom a megfelelési kényszerrel és önbizalommal, ezzel sokat foglalkoztunk Évával, a pszichológusommal. Még mindig előfordul, hogy vannak bennem kérdőjelek, hogy mi az értékem, merjek-e ebbe vagy abba belevágni. Ez egy állandó munka nekem.

Szabálykövető vagyok. Nagyon szeretem a rendet, rendszert. Na meg a tisztaságot. Imádom a friss kenyeret vajjal vastagon megkenve, főleg ha a paradicsom levébe lehet tunkolni. 🙂

Régen szeretettem hullámvasutazni, de ma már félek a magasságtól.

Ha kedvenc édesség, akkor Pöttyös Rudi, ha színház, akkor Centrál Színház, ha város, akkor Barcelona lenne a választásom. Jobban szeretek szoknyát viselni, mint nadrágot.

Ami igazán lázba hoz, az a hálagondolkodás, a Pozitív Pszichológia módszereinek alkalmazása, cikk/blog ìrás, éneklés és az edzés. Ezekben kiválóan tudom kamatoztatni az erősségeimet. Nem meglepő, hogy ezekben érem el a legnagyobb sikereket.

6 alapérték mentén igyekszem élni: tisztelet, elfogadás, őszinteség, nyitottság, tanulási/fejlődési vágy és könnyedség/játékosság. Ma már szinte csak olyan emberekkel, olyan közösségekben töltöm az időm, akik e szerint élnek.

Első könyvem Élhetsz máskéPP – tiPPek és gyakorlatok egy olyan élethez, amit élvezettel élhetsz címmel jelent meg. Büszkeséggel tölt el, hogy ez megszületett.