Barion Pixel

“Az emberek nem döntenek a jövőjükről, hanem a szokásaikról döntenek, és az dönti el a jövőt.”

Most, hogy könyvet írok, elkezdtem átlapozni a naplómat és korábbi feljegyzéseimet. Szembe jöttek velem régi gondolataim, félelmeimet, problémáim. Ezzel kapcsolatban támadt az az ötletem, hogy kifejtsem nektek, hogy a nagy változások nem egyik napról a másik napra történnek. Azokhoz valódi elhatározásra, cselekvés és kitartásra van szükség. Erről szól ez a posztom.

Ha tetszett, akkor oszd meg másokkal is!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Így néz ki az a napló, amit 2015 óta vezetek. Benne van szinte minden kudarc, minden sírás, minden öröm, minden ünneplés, MINDEN GYAKORLAT ÉS ESZKÖZ, amit én ebben a 8 évben kipróbáltam. Iszonyat jó volt végiglapozni, és voltam annyira eszemnél anno, hogy úgy is strukturáltam a gondolataimat, hogy „Gyakorlatok a nőiség erősítésére” „Gyakorlatok az önbizalomért” „PP gyakorlatok,, amikkel érdemes kezdeni”

Talán láttam előre, hogy egyszer ezt tanítani fogom nektek 🙂

Íme egy naplófeljegyzésem 2016. áprilisából

„Mélyponton vagyok, de az alábbiak át fognak segíteni rajta: Mázsaház, jóga, szüleim, hálagondolkodás, közelség Istenhez. Tudom, hogy megint nekem kell változtatni a hozzáállásomon, de már a f*szom kivan ezzel. Elfáradtam. De változtatni fogok és ettől csak még erősebb leszek és mindenki bek**hatja”

Magamnak íródott, nem válogattam meg a szavaimat 😀 Ekkor már 3 éve foglalkoztam magammal, jártam pszichológushoz, tanultam NLP-t, coachingot, akkor még a saját fejlesztésem érdekében.

Néha azt érzem rajtatok (online konzultáció vagy workshop résztvevőimtől, vagy akik rám írtok és kérdeztek tőlem), hogy valami instant megoldást kerestek, ami csettintésre mindent megold. Két hetet adtok egy új szokásnak, aztán ha nem hoz gyorsan látványos változást, akkor mehet a kukába.

Nos, a rossz hírem a Pozitív Pszichológia sem egy olyan csodaszer, amit ha beveszel, akkor önbizalommal teli leszel, harmonikus kapcsolataid lesznek, és azonnal megtalálod, mi az életed értelme és elkezdesz abban dolgozni.

A jó hírem viszont, hogy a PP azért zseniális és sorsfordító, mert tudomány áll mögötte, így nem azt mondja, hogy „meditálj, gondolkodj pozitívan, meg legyél hálás, hidd el jó lesz az neked” hanem effektíve konkrét, világszerte többszörösen megismételt, bizonyított tényadatokkal alátámasztva mondja azt, hogy ha ezt és ezt a gyakorlatot HOSSZAN TARTÓAN, KITARTÓAN csinálod, akkor GARANTÁLTAN javulni fog életminőséged, hatással lesz önbizalmadra, kapcsolataidra, hivatásodra.

Vagyis EBBE IS BELE KELL TENNI A KŐKEMÉNY MUNKÁT! És lesznek az úton hullámvölgyek, amikor elfáradsz és feladnád. Meg lesz rengeteg hullámhegy is, amikor azt fogod érezni (Idézem a naplóm egy későbbi feljegyzését) „Hálás és elégedett vagyok, pont ott vagyok jól, ahogy vagyok”

Ha valóban, eltökélten jobb életet akarsz teremteni magadnak, akkor annyi a teendőd, hogy kitartóan csinálod a gyakorlatokat. Adj időt nekik és közben figyeld magad, milyen hatással vannak rád. Ha az egyik gyakorlat nem vált be, keress másikat. Csak csináld!

De még csak azt sem mondom, hogy a PP az egyetlen tuti megoldás. Hál’ Isten, számtalan eszköz, módszer rendelkezésedre áll, amivel jobb életet tudsz teremteni magadnak. Válaszd a neked megfelelőt!

Én azért a PP mellett tettem le a voksom, mert 20 éves tudományos kutatási háttere miatt racionális gondolkodású embereket is meg tudok szólítani vele, akik ódzkodnak a „spiri” dolgoktól.

„Az emberek nem döntenek a jövőjükről, hanem a szokásaikról döntenek, és az dönti el a jövőt.” F.M. Alexander

Vállalj felelősséget életedért! Rajtad múlik!!!

Az első fejezetet ajándékba adom

Olvastad már a könyvem első fejezetét? Ha nem, regisztrálj itt és máris küldöm e-mailben.

További tartalmak böngészése:

Blog

Tűrőképességünk határán? – 9 tiPP, ami segíthet

„Valószínűleg még nem vagyunk a határán. Még csak a közelében sem. És lehetne ennél sokkal rosszabb is a helyzet.” – mondja ezt az optimista énem.
De én sem vagyok mindig derűlátó. Mégis mit tehetünk, amikor azt érezzük ELÉG VOLT és azt akarjuk, hogy vége legyen, nyugalom legyen és újra lehessen kapcsolódni, megélni a szabadságot?

Hozzászólások